2012. február 6., hétfő

Budapestről Tibetig, s tovább - az útvonal

Már február elsején terveztem, hogy felrakom a tervezett útvonalamat a blogra, de valahogy mindig úgy éreztem, hogy még nincs kész. Ez most sincs másképp, csupán arra jöttem rá idő közben, hogy valószínűleg az utazás végéig nem is fog elkészülni. 

Ami még biztosan változni fog: Szép lassan kerülnek fel a címkék a térképre - nem feltétlenül csak oda, ahol lesz útvonal berajzolva. Azért nem, mert nem szeretnék mindent a legapróbb részletekig előre megtervezni - nem látom értelmét; ez most nem lóverseny, pont a későbbi szabadság a lényege az egésznek.



Félúton járok nagyobb térképen való megjelenítése


Arra kérnélek, hogy ha átböngészed a térképet, és esetleg találsz olyan várost/helyet/hegyet/erdőt/tavat/bármit, ami nem esik ki nagyon, és szerinted muszáj látnom, akkor legyél olyan szíves, és dobj róla egy e-mailt/hozzászólást/facebook üzenetet/sms-t/bármit, csak juttasd el hozzám! :)

5 megjegyzés:

  1. először meg akartam kérdezni, hogy rövidebb út nincs-e, aztán rájöttem, hogy a rövidebb út a hosszabb

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Először is köszi a linket (IndiaPass)!

    Illetve Goánál javasolnék egy derékszögű balost Hampi irányába... nagyon szép hely. Illetve megfontolhatnád Kovalamot egyrészt miattunk :-) másrészt egy jó backwater trip erejéig talán érdemes. És ha már itt vagy India déli csücske már csak 80 valahány kilométer.

    Miért nem igényelsz otthon vízumot, pont mielőtt elindulnál? Ha kéred megkapod 6 hónapra. Vagy nem akarod beszorítani magad? Ha külföldön igényelsz hosszabb ideig tart elvileg.

    Üdv,
    Viki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Jé, köszönöm a hozzászólást! :)
      Az indiai rész még egyáltalán nincs kidolgozva - szerintem március közepe környékére sikerül meginterjúvolnom a kinti, vagy kint volt ismerősöket arról, hogy mi mindent ne hagyjak ki.

      Ha vannak még ötleteid, javaslataid, azt nagyon megköszönöm, és felírtam Hampit és Kovalamot is, és persze, nagyon szívesen találkoznék veletek!:)

      A vízummal az a problémám, hogy én Indiába csak valamikor szeptember eleje felé fogok odaérni valószínűleg, és áprilisban indulok, ezért nem vagyok benne biztos, hogy tudok ennyivel előre vízumot igényelni; de szerintem fogok próbálkozni még indulás előtt. :)
      Két hónapot terveztem amúgy Indiában eltölteni (szeptember eleje - október vége), szóval a fél évbe elméletileg bele kell férjek...
      Legrosszabb esetben elkezdek próbálkozni Kínában, aztán több ezer km megtétele után legkésőbb Nepálban tuti meg fogom kapni a papírt szerintem, ha látják, hogy ennyire lökött vagyok, és ennyire elszánt.

      Üdv:
      Andy

      Törlés
    2. Szia Andy!

      Látom Dávidékat is belinkelted (kt.blog.hu), úgyhogy bizonyára ismered az ő történetét is az indiai vízummal kapcsolatban. Ha nem, akkor olvasd el mindenképpen, mert ha nem repcsivel jössz, akkor az egy kicsit megbonyolítja a helyzetet, mert nem fogják fel, hogy ilyen is létezik.

      Lehet előre kérni a vízumot, csak meg kell írnod az itinert, amiről Dávid beszél. Vagy egy utazási irodás baráttól kérsz egy kamu foglalást, aminek a visszaútja valamikor szept-okt környékén van, és akkor remélhetőleg megadják a 6 hónapos vízumot. Ahhoz meg senkinek semmi köze, hogy a márciusban szerzett vízumoddal te csak szeptemberben lépsz be.

      Örülnénk, ha erre jönnél... van limonádé :-))) Azzal a projekteddel mi lett? Működött? Nagyon tetszik az ötlet.

      Üdv,
      Viki

      Törlés
    3. Szia!

      Ne haragudj a kései válaszért, az elmúlt pár nap eléggé pörgős volt. :)

      Ismerem Dávidék történetét - valójában Juditnak köszönhető, hogy végül bele merek vágni a dologba, aki rengeteget segít a szervezésben.

      Az indiai vízum sajnos problémás lesz, főleg, mert valamikor november közepe vége felé tervezem elhagyni Indiát, ezért félek tőle, hogy nem fognak 8 hónappal előre fél éves vízumot kiadni. Viszont azt remélem, hogy ha Kínában, vagy Nepálban bekopogok, hogy "helló, már több, mint 10000 km-t megtettem, engedjetek már át erre a párezerre", akkor át fognak engedni azért, mert hogy "hülye, de ártalmatlan, hadd menjen."

      Indiába előre láthatólag valamikor augusztus végén fogok érkezni, és aztán fogok dél felé haladni - nem tudom, nektek mennyire probléma, de egyelőre nem tudom megmondani, hogy mikor fogok odaérni hozzátok, de idő közben biztosan tudunk egymással levelezni! :)

      Üdv:
      Andy

      Törlés